Nieuwsbrief januari 2025

Uiteraard willen we beginnen met jullie een mooi, liefdevol en bovenal gezond 2025 toe te wensen!

 

In deze nieuwsbrief:

  • Een terugblik op 2024
  • Onze eerste olijfoogst in oktober 2024
  • Plannen voor 2025
  • Eerste uitgave:  ++Toscane wacht op jou!++

Een terugblik op 2024:

 

Het eerste jaar dat we de deuren van onze B&B mochten openen. Het rond krijgen van alle documenten en certificaten die nodig zijn voor alle registraties duurde iets langer dan verwacht en tegelijkertijd is dat eigenlijk de enige echte tegenslag geweest ๐Ÿ™

Vooral in de maand augustus hebben we veel gasten mogen ontvangen! Op een paar ochtenden na, hebben we elke morgen het ontbijt geserveerd. 

De reacties bij aankomst waren vaak al heel positief en de beoordelingen om stil van te worden.

Men heeft veel van de rust en stilte genoten, was verrast door het uitzicht, genoot van het comfort van onze kamers, het terras en het zwembad.

Ons uitgebreide ontbijt buffet  kon men meer dan waarderen. De zomer was mooi, dus het terras is goed gebruikt!

Vele gasten kwamen naar de B&B vanwege de mooie ligging in het zuiden van Toscane. Met regelmaat is er ook bij ons geboekt vanwege de diverse feesten (Sagra's & Festa's)  en gezellige muziekavonden in en rond Santa Fiora.

Zodra de data bekend zijn van de diverse activiteiten voor 2025 zullen wij deze via de nieuwsbrief met jullie delen.

 

En wij dan wellicht de grote vraag........ hoe hebben wij dit allemaal zelf ervaren?

Nou, wij hebben genoten, vonden het allebei echt heel leuk en gezellig om mensen te mogen ontvangen! De vele complimenten die we hebben gekregen, hebben we als een warme deken ontvangen, het heeft ons veel energie gegeven en blij gemaakt!

 

Mooie nieuwe woorden die wij hebben geleerd:

  • Divertitivi - veel plezier/geniet ervan
  • Meravigliose - prachtig
  • Rilassarsi - Relax

Olijfoogst 2024:

 

Wat een ervaring was dit!

Je eigen olijven plukken, aan het einde van de dag de oogst naar de Frantoio (perserij) brengen en twee dagen later je eigen olijfolie op kunnen halen!

Echt heel bijzonder!

 

Nadat de grote hark langs de takken werd gehaald, was het soms een soort dansen met de netten om alle olijven op te vangen. Daarna werd een groot deel van de bladeren eruit gehaald om de olijven uiteindelijk in de kratten te doen. De schuinte van het terrein waar de bomen staan bracht ook de nodige uitdagingen met zich mee.

Gelukkig hadden er mensen gereageerd op ons Olijfpluk arrangement, los van het feit dat het enorm gezellig was met elkaar, waren deze extra handen ook heel welkom! ๐Ÿ™๐Ÿงก 

Voor dit jaar (oktober-november) gaan we weer een Olijfpluk arrangement organiseren. In de nieuwsbrief rond juni-juli meer informatie hierover.

Trots! Oogst van één dag, nu naar de Frantoio.

Erg blij en tevreden met de olijfolie, hij is heerlijk!


Plannen 2025:

Uit de vele plannen, ideeën en mogelijkheden die wij nog hebben gaan we de komende maanden beginnen met:

  • De moestuin inrichten, dat betekent bakken maken, hekwerk plaatsen en zaaien maar! Na het kappen van vele bomen en opruimen van oud hout is er materiaal genoeg om een gezellige moestuin te maken. Hopelijk kunnen we later dit jaar voldoende oogsten om onze gasten 'oogst van de dag' aan te kunnen bieden.
  • Dat brengt met zich mee dat wij voor onze gasten een buitenkeuken willen gaan realiseren, zodat ze lekker zelf een avondmaaltijd kunnen bereiden.
  • Voorbereidingen voor een wekelijkse Pizza-avond: Het kan natuurlijk zijn dat je alsnog gewoon een keer geen zin hebt om zelf te koken en eigenlijk wil je liever lekker bij de B&B blijven. Nog even wat langer genieten op het terras en van de ondergaande zon ๐Ÿ˜Ž! Dan kan onze pizza-avond dit mogelijk maken. Onze nostalgisch hout gestookte pizza oven zal gebruiksklaar worden gemaakt.  Het idee is om minimaal 1x per week een pizza-avond aan te bieden, deze avond zullen wij (lees Kees ๐Ÿ˜‰) voor onze gasten verse pizza's gaan bakken.
  • Uitbreiding van de Pasta-avond:  We hebben op de dag van aankomst al aangeboden dat men kan genieten van een vers bereide pasta-Bolognese met een drankje en een toetje. Voor de gasten die 3 nachten of langer bij ons boeken, willen we dit aan blijven bieden. Valt de dag van aankomst gelijk met de pasta-avond dan kan er ook gekozen worden van het pasta-avond menu.
    • Zowel bij de pasta-avond als bij de pizza-avond serveren we een (fris) drankje en een toetje (ijs of tiramisu)
    • Voor beide avonden vragen we een kleine vergoeding
    • We houden rekening met allergieën en intoleranties
    • Het menu van de pasta- en pizza-avonden wisselen we af

En last but not least......... (waar we best een beetje heel trots op zijn)

 

De eerste uitgave van ons eigen e-book, met als naam:   

++Toscane wacht op jou!++               

Er is hier zoveel moois te ontdekken dat het ons heeft doen besluiten om dit te gaan bundelen. Het streven is om elke maand twee nieuwe tips uit te brengen of een bestaande verder aan te vullen. Als lezer van onze nieuwsbrief ontvang je deze tips automatisch met de volgende mailing mee.

Bijgaand de allereerste uitgave, klik op de afbeelding om het e-book te openen.   

We zijn erg benieuwd wat jullie ervan vinden!


Het zou nu natuurlijk zomaar kunnen zijn dat, na het lezen van onze plannen, ons e-book met tips, het zien van de foto's,   de wens nu is om een vakantie in het prachtige Toscane door te gaan brengen!

Dan hopen wij natuurlijk dat jullie gezellig in één van de kamers van onze B&B willen verblijven!

!! De boekingskalender voor 2025 staat open !!

 

Klik HIER voor de beschikbaarheid  of stuur ons een e-mail: info@i-due-cipressi.com

-.-.-.-

Vanuit het mooie Toscane, Cordiali Saluti!  Kees & Marga ๐Ÿ’š๐Ÿค๐Ÿงก